KFO vill ha enhetlig lösning för alla medarbetares pensioner

KFO förhandlar nu om ett enhetligt pensionsavtal för samtliga anställda, oavsett facklig hemvist. Ett sådant medarbetaravtal skulle förenkla administrationen för arbetsgivarna och minska risken för de anställda, menar KFO. 

Sedan i våras diskuterar den kooperativa arbetsgivarorganisationen KFO möjligheten till ett nytt pensionsavtal med LO, PTK och fristående tjänstemannaförbund. 

I veckan publicerade KFO en uppdatering om de pågående förhandlingarna. 

KFO betonar i sin kommentar att nuvarande pensions- och försäkringsavtal är välfungerande och i grunden bra.

– Själva grundstrukturen och förmånernas utformning bör inte förändras, men uppdelningen av försäkringskollektivet på flera olika riskförsäkringar och pensionsavtal är för kostsamt att hantera och utsätter de anställda för risker, skriver KFO i en markering om att man önskar ett gemensamt avtal med gemensamma lösningar när det gäller riskförsäkringar och valcentral.

KFO har två övergripande mål med förhandlingarna:

• Enklare administration till en lägre totalkostnad

• Trygg pension för de anställda genom avtal som är systemtekniskt och finansiellt hållbara

KFO betonar att det är problematiskt att medlemsföretagen i dag  måste ha kontakt med flera olika aktörer när det gäller pensioner – som Folksam, Collectum och Fora. Enligt KFO innebär detta merarbete, och en risk för att anställda kan ramla mellan stolarna.

Därför vill KFO helst i framtiden ha en enda gemensam pensionslösning för samtliga anställda: 

– Oavsett hur pensionsplanen är utformad eller vilka aktörer som är involverade utgör själva splittringen av de anställda på olika pensions- och försäkringslösningar den enskilt största orsaken till onödigt administrativt arbete och högre kostnader. Ett stort och enat försäkringskollektiv som omfattar alla anställda hos KFOs medlemmar kan åtnjuta stordriftsfördelar och blir mer finansiellt stabilt, skriver KFO i sin uppdatering om pensionsförhandlingarna. 

KFO betonar att målsättningen inte är att försämra de anställdas förmåner.

– Vår bedömning är att en enhetlig lösning på en stabil finansiell grund ligger i arbetstagarnas intresse, skriver KFO.

Det nuvarande pensions- och omställningsavtalet med PTK är uppsagt och upphör vid årsskiftet. Avtal med övriga förbund, inklusive LO och Handels, är däremot inte uppsagda. KFO har tidigare deklarerat att målet är att en ny pensionslösning ska fungera lika bra för en föräldrakooperativ förskola som för en större affärsdrivande verksamhet.

18 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048