Ytterligare en person häktad i Allra-härvan

Stockholms tingsrätt – tar ställning under måndagseftermiddagen till begäran om häktning av en fjärde person i Allra-härvan. 

Ytterligare en person har nu häktats i Allra-härvan misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, rapporterar flera tidningar i dag. Det är Evran Mersin, VD för Allras dotterbolag i Dubai, som häktats i sin frånvaro. 

En framställan om häktning lämnades in till tingsrätten under måndagen, och häktningsförhandlingar ägde rum till kl 13. Evran Mersin är anhållen i sin frånvaro och beslutet om häktning kan ligga till grund för en europeisk häktningsorder.

Evran Mersin utvandrade 2015 till Förenade Arabemiraten, där Dubai ingår som ett av sju emirat. Han satt tidigare i styrelsen för Oak Capital, som anklagas för att ha tagit ohemula arvoden i samband med Allras förvärv av finansiella instrument. Enligt åklagarens framställan skedde det misstänkta brottet 2012.

Tidigare har tre andra personer häktats i Allra-härvan. En av dem är Allras VD Alexander Ernstberger, en annan Oak Capitals VD Olle Markusson.

Ytterligare en person har delgivits misstanke om brott, penninghäleri, men har inte begärts häktad. Till Dagens Industri säger åklagaren Thomas Hertz att det sammantaget är fler än sex personer som misstänkts för brott i Allra-härvan. 

23 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048