Solids försäkringsresultat ökade 73 procent tredje kvartalet

Under tredje kvartalet i år ökade Solid Försäkring sitt försäkringsrörelseresultat med 73 procent till 19 (11) miljoner kronor. Det framgår av moderbolaget Resurs Holdings kvartalsrapport i dag på morgonen. 

En förklaring till resultatökningen är att Solid är på väg att avveckla ett olönsamt brittiskt reseförsäkringsprogram. Avvecklingen i Storbritannien är också förklaringen till att premieintäkten under tredje kvartalet sjönk med 7 procent till 203 (219) miljoner kronor. Räknar man bort verksamheten i Storbritannien som är under avveckling, ökade premieintäkterna istället med 8 procent under kvartalet.

Combined ratio för tredje kvartalet förbättrades till 91,5 (95,8) procent.

I rapporten berättas också om en rad nya samarbeten för Solid: I juli lanserades en betalförsäkring för yA Bank i Norge, Synsam Group har genomfört ett pilotprojekt i Norge, Finland och Sverige och en fullskalig lansering planeras för det fjärde kvartalet i över 350 butiker. Ett nytt partnersamarbete har ingåtts med den finska optikkedjan Optiplus, och ett samarbete med Speedy Bilservice – en del av Mekonomen Group– lanserades under kvartalet i Sverige. 

För Resurs Holding som helhet ökade intäkterna under kvartalet med 7 procent till 769 miljoner kronor, och rörelseresultatet steg med 21 procent till 364 miljoner kronor. 

Här hittar du mer information om kvartalsresultatet. 

31 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048