Anklagad chef på If har varslats om avsked

Den chef på If som anklagats för en våldtäkt i samband med en konferens tillsammans med ett förmedlarföretag, har nu varslats om avsked. Det kunde SVT Nyheter berätta under tisdagen. 

Ytterligare en chef på If som har anklagats för sexuella trakasserier är enligt SVT avstängd tills vidare från sitt arbete. 

– En person har varslats om avsked och en är avstängd under tiden vi slutför utredningen. Sedan pågår ett stort antal andra internutredningar, säger Anders Lindstrand, utredningschef på If, till SVT Nyheter.

Anders Lindstrand säger också till SVT att utredningen går vidare: 

– Vi jobbar med full kraft med att komma tillrätta med allting. Vi kommer vända på varje sten. Allting ska fram, allt ska ut på bordet. Vi har haft en kultur i vissa delar av bolaget som vi måste agera mot. När det är gjort så vet vi också vad nästa steg kommer bli. Men jag kan garantera att kraftfulla åtgärder kommer vidtas.

De aktuella anklagelserna har ännu inte lett till någon polisanmälan.

If har sedan tidigare lagt ut en kommentar till anklagelserna på sin hemsida. 

Så här skriver If bland annat i sin officiella kommentar:

”En bred internutredning pågår och vi kommer inom en mycket snar framtid att agera kraftfullt med arbetsrättsliga åtgärder mot gärningsmännen – liksom vi gjort vid de fall som tidigare kommit till vår kännedom.

Vi trodde att vi hade ett bra system för att anmäla missförhållanden på arbetsplatsen, men uppenbarligen har det inte fungerat och måste bli bättre. Därför genomför vi nu en rad interna åtgärder.”

Här hittar du SVT Nyheters senaste artikel i ämnet

14 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048