Förmedlarbolag stämmer tidigare it-chef på 288 000 kronor

• Nu har förmedlarbolaget gått till domstol för att stämma sin tidigare it-chef. 

Ett försäkringsförmedlarföretag i Stockholm har stämt sin tidigare it-chef på 288 000 kronor. 

It-chefen var anställd på förmedlarbolaget under ett drygt halvår. På företaget hade han bland annat ansvar för it-utveckling, drifthantering och administration av it-frågor. 

Han sade upp sig i början av året. 

Enligt stämningsansökan hävdade han samband med uppsägningen att det datasystem han utvecklat tillhörde honom och att förmedlarbolaget inte hade någon licens för att använda det. Han valde därefter att stänga ned systemet vilket gjorde att förmedlarbolaget plötsligt inte hade tillgång till sina kunduppgifter. 

För att kunna fortsätta arbeta, kom förmedlarbolaget överens med honom att betala en licensavgift på 195 000 kronor till hans nystartade konsultbolag. 

Men nu kräver förmedlarbolaget tillbaka pengarna. 

Man anser nämligen att man tvingades betala för något som man redan ägde, och att man även felaktigt blev tvungna att betala ut extra lön till sin tidigare it-chef. 

– På grund av att NN inte iakttagit föreskriven uppsägningstid har (förmedlarbolaget) orsakats skada, heter det i stämningsansökan där förmedlarbolaget dels kräver tillbaka licensavgiften, dels kräver tillbaka drygt en månadslön från den tidigare it-chefen. 

Här kan du som har ett Sak & Liv Premium-abonnemang ta del av stämningsansökan. 

15 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048