Grenfell Tower: Oenighet mellan Protector och återförsäkrare

I juni i år brann Grenfell Tower i London. 71 personer avled till följd av eldsvådan. Norska försäkringsbolaget Protector var direktförsäkrare för fastigheten. Nu rapporterar Protector att det har uppstått diskussioner med bolagets återförsäkrare om omfattningen av återförsäkringsskyddet. 

Enligt Protector tolkar återförsäkraren och Protector återförsäkringsavtalet på olika sätt när det gäller hur kostnaden ska fördelas. 

Protector framhåller att man anser att det inte råder några tveksamheter om innebörden av avtalet, och att oberoende jurister stöder denna tolkning. 

– Tillsammans med vår återförsäkringsmäklare har Protector inlett en dialog med vår återförsäkrare för att förstå deras ståndpunkt och hitta en lösning, skriver Protector i ett pressmeddelande i dag på morgonen. 

Enligt Protector är den maximala skadekostnaden 100 miljoner NOK. I sin pressinformation skriver bolaget att det inte går att utesluta att diskussionen med återförsäkringsbolaget leder fram till att saken hamnar inför domstol. 

Protectoraktien gick ned med knappt 5 procent på Oslobörsen efter det att informationen offentliggjorts. 

17 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048