Här är bolagen som lämnar offert i den nya ITP-upphandlingen!

Sammanlagt 13 försäkringsbolag har inkommit med offerter i den nya ITP-upphandlingen, meddelar Collectum i dag på morgonen.

De 13 bolagen har totalt kommit med sju offerter inom traditionell pensionsförsäkring och tio offerter inom fondförsäkring.

– Det är glädjande att så många försäkringsbolag har lämnat offert. Ett stort intresse skapar goda förutsättningar för att upphandlingen blir bra för pensionsspararna, säger Carl-Magnus Löfström, kommunikationschef på Collectum, i en presskommentar.

Upphandlingen avser förvaltare av ITP för perioden 1 oktober 2018 – 30 september 2023. Tre till fem försäkrings­bolag inom traditionell pensionsförsäkring kommer att väljas ut och fem inom fondförsäkring. Avtal med de utvalda försäkringsbolagen ska vara påskrivna första kvartalet 2018. De nya avtalen med pensionsförvaltarna träder sedan i kraft den 1 oktober 2018.

Bolagen som lämnat offert

Traditionell förvaltning
Alecta
AMF
Folksam
Nordea
SEB
Skandia Liv
SPP 

Fondförvaltning
AMF
Danica
Handelsbanken
Länsförsäkringar
Movestic
Nordea
SEB
Skandia
SPP
Swedbank

Valbara bolag i dag inom traditionell förvaltning är Alecta, AMF, Folksam och Skandia Liv. Det kan noteras att inget av dessa bolag är vinstutdelande. Valbara bolag i dag inom fondförsäkring är AMF, Danica, SEB, SPP och Swedbank.  

 
21 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048