Solidar slår tillbaka: Vi har inte redovisat avgifterna felaktigt

Svenska Dagbladets påstående om att Solidar har mörkat avgifter, och på så vis kunnat sänka inbetalningarna av rabattpengar till Pensionsmyndigheten med upp till 100 miljoner kronor, är inte korrekta. Det säger Solidars VD Roland Johansson i dag på Solidars hemsida. 

– Nej, det stämmer inte. Svenska Dagbladet har återkommande ställt samma fråga till oss under ett halvårs tid – om det har funnits fondavgifter som inte har redovisats till Pensionsmyndigheten. Och vi har svarat vad det är som gäller: Det finns inga avgifter som Solidar ska redovisa som inte har rapporterats till Pensionsmyndigheten. Samtliga avgifter som ska redovisas har rapporterats och rabatterats enligt samarbetsavtalet med myndigheten. Våra sparare har fått de rabatter de har rätt till, säger Roland Johansson bland annat i en intervju på Solidars hemsida. 

Roland Johansson kommenterar också påståendena i artikleln i Svenska Dagbladet att avgifterna har dolts via UBS dotterbolag Lantern, som Solidar samarbetat med. 

– Vi har självklart följt upp investeringarna löpande och inte kunnat se något fel. Vi har ingen anledning att tro att förvaltaren Lantern Structured Asset Management skulle ha tagit ut onormalt höga kostnader eller redovisat något fel. UBS som äger Lantern är ju ett av världens största finansiella institut och deras fonder revideras årligen av revisorer på samma sätt som svenska fonder och bolag revideras, säger Roland Johansson. 

Här kan du läsa hela intervjun med Roland Johansson på Solidars hemsida. 

22 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048