Insplanet växte 18 % tredje kvartalet – men vinsten rasade

Insplanets omsättning under tredje kvartalet i år ökade organiskt med 18 procent till 28,8 miljoner kronor, jämfört med 24,4 miljoner kronor tredje kvartalet 2016. Samtidigt sjönk resultatet efter skatt till –0,1 (2,0) miljoner kronor. 

Det som drar ned resultatet är dels bolagets satsning på området biltjänster, dels marknadsinvesteringar i affärsområdet Försäkring och Personal Finance. 

Affärsområdet biltjänster hade under kvartalet intäkter på 1,1 (0,8) miljoner kronor, och ett rörelseresultat på –1,8 (–0,8) miljoner kronor. Det kan jämföras med affärsområdet Försäkring och Personal Finance där intäkterna uppgick till 27,2 (23,0) miljoner kronor, och rörelseresultatet till 2,3 (3,6) miljoner kronor. 

Så här kommenterar bolagets VD Tomas Jonson resultatet i kvartalsrapporten: 

– Rörelsemarginalen under det tredje kvartalet reflekterar inte den underliggande lönsamheten i verksamheten, som är fortsatt god, utan är i huvudsak en effekt av de medvetna expansiva satsningar vi gör i att stärka vår långsiktiga varumärkeskännedom inom affärsområde Försäkring och utveckla vårt nya tredje affärsområde Biltjänster (Cardrop). Precis som jag skrev i mitt föregående VD ord, så befinner sig Insplanet i en strategisk investeringsfas där vi avser fortsätta återinvestera betydande delar av våra vinster i verksamheten för att skapa förutsättningar för en god långsiktig och lönsam framtida tillväxt.

Här hittar du mer information om Insplanets kvartalsresultat. 

23 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048