ARN: Kund fick rätt mot Solid om garanti vid bilköp

Allmänna reklamationsnämnden har gett en kund rätt mot Solid Försäkring om en garantiförsäkring som tecknats i samband med ett bilköp. Solid rekommenderas nu att låta garantin få övergå till den nya ägaren av bilen. 

Kunden tecknade Solids garantiförsäkring i våras i samband med att hon köpte en bil. Försäkringen hon tecknade var av omfattningen ”Large” och löper fram till 2020. 

Bilen såldes senare till en annan köpare, och ägarförändringen anmäldes till Solid. Enligt villkoren var det möjligt att låta försäkringen följa med till den nye ägaren om ägarförändringen anmäls inom sju dagar vilket också skedde. 

Solid vägrade dock att godkänna att försäkringen följde med till den nye ägaren, och hävdade att garantiförsäkringen var av typen ”AKP-garanti” vilket innebar att den inte gick att överlåta.  

Kunden vände sig till Allmänna reklamationsnämnden, som konstaterade att det får anses klarlagt att kunden tecknat en försäkring som inte var av typen ”AKP-garanti”. Solid ska därför godkänna att garantin övergår till bilens nye ägare, skriver ARN. 

5 december, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048