Ny rapport om Insurtech: Skäl till optimism för svensk försäkring

Det finns många skäl till optimism för aktörer på den svenska försäkringsmarknaden när det gäller utvecklingen inom fintech, skriver Handelshögskolan i Stockholm och PA Consulting i en färsk rapport om den svenska fintechbranschen. Rapporten fokuserar bland annat på områdena Insurtech och Regtech.  

Enligt rapporten råder ett mycket gott klimat för samarbeten mellan försäkringsbolag och startups inom InsurTech. Såväl företag som privata kunder önskar nya mer individanpassade och billigare försäkringslösningar.

– InsurTech fokuserar framförallt på att förbättra kundmötet men berör även andra delar i värdekedjan. Den snabba utvecklingen med uppkopplade enheter (Internet of Things) gör att försäkringsgivare kan skräddarsy försäkringspremier utifrån kundens beteende och därmed skapa kostnadseffektiva och lönsamma produkter och tjänster, säger Magnus Krusberg, Sverigechef på PA Consulting Group, i en presskommentar.

Av rapporten framgår att det högst värderade startupbolaget Bima Insurance har fått ett kapitaltillskott på hela 74 miljoner USD.

Här kan du läsa hela rapporten!

11 december, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048