Skandia lanserar ytterligare en fond som är Svanenmärkt

Skandia meddelar i dag att man lanserar hållbarhetsfonden Skandia Sverige Hållbar. Det är den tredje av Skandias fonder som är Svanenmärkta, efter Skandia Cancerfonden och Skandia Världsnaturfonden.   

Fonden investerar uteslutande i aktier, huvudsakligen på den svenska aktiemarknaden. Innan investeringar görs sker en analys av bolagens hållbarhetsarbete och de bolag som på ett positivt sätt påverkar miljö och hälsa premieras i förvaltningen. Fonden exkluderar bolag som verkar i kontroversiella sektorer och bolag som inte följer internationella normer. 

– Det finns en stor efterfrågan från sparare att placera sina pengar hållbart men det är inte alltid enkelt att hitta rätt alternativ på ett fondtorg med många val. Med Svanens välkända märkning kommer fler att enkelt kunna hitta rätt hållbart sparande genom Skandia Sverige Hållbar, säger Annelie Enquist, som är VD för Skandia Fonder, i en presskommentar.

För att bli svanenmärkt måste en värdepappersfond uppfylla 25 obligatoriska krav som rör exkludering, inkludering, transparens och påverkan. 

 

 
18 december, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048