Solidar lanserar ny digital livförsäkring – säljs via Insplanet

Nu lanserar Solidar Livförsäkring en helt ny livförsäkring där processen för att teckna försäkringen är helt digital. Försäkringen säljs bland annat via internetförmedlaren Insplanet.

Tidigare i veckan meddelade Pensionsmyndigheten att Solidars fonder för tillfället inte går att välja på premiepensionens fondtorg. Skälet är att Pensionsmyndigheten utreder om Solidar följer samarbetsavtalet för fondtorget. Problemen för Solidar Fonder hindrar inte att det händer andra mer positiva saker i andra delar av Solidarkoncernen. 

Ett exempel på detta är att under december har Solidar Livförsäkring lanserat en helt ny livförsäkring.

Solidar Livförsäkring beskriver den nya försäkringen som marknadens första helt digitala livförsäkringsprodukt. 

– Vi har lyckats åstadkomma en kundupplevelse som andas enkelhet och snabbhet, och har skapat en produkt där kunden gör allt från ax till limpa – helt digitalt med en kundupplevelse som slår det mesta inom livförsäkringsområdet. Framförallt är vi stolta över det smidiga flödet när produkten tecknas. Det gör också att premien är mycket konkurrenskraftig, säger Solidar Livförsäkrings VD Lars Einar Pettersson

Försäkringsbeloppet kan variera mellan 100 000 och 10 miljoner kronor. Den digitala processen innebär att kunden gör ansökan inklusive hälsodeklaration helt digitalt på max sju minuter. Riskbedömningen görs via en smart algoritm som anropar en databas med mer än 8 000 olika diagnoser/sjukdomar. Efter genomförd hälsodeklaration får kunden besked direkt och kan teckna försäkringen genom att signera med BankID.

Försäkringen smyglanserades tidigare i veckan tillsammans med den nätbaserade förmedlartjänsten Insplanet. Avsikten är att en bredare lansering ska ske under början av nästa år.

Under andra kvartalet nästa år kan livförsäkringen också komma att lanseras på företagsmarknaden, bland annat för kompanjonsförsäkringar och keyman-lösningar.

– Vi håller just nu på att diskutera en lång rad olika möjliga samarbeten, säger Lars Einar Pettersson till Sak & Liv.

20 december, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048