Folksam köper fyra fastigheter i Göteborg för 1,6 miljarder kr

• Gröna Skrapan i Göteborg

Under onsdagen meddelade Folksam att man tecknat avtal med Stena om att förvärva fyra kontorsfastigheter i centrala Göteborg. Fastighetsförvärven har tillsammans ett värde om 1,6 miljarder kronor.

Folksam gjorde sina första fastighetsförvärv i Göteborg i våras, då man förvärvade en kontorsfastighet. 

Det senaste förvärvet avser fyra fastigheter; Gårda 18:21, Gårda 18:25, Gårda 19:7, Stampen 26:2. Bland fastigheterna märks det omskrivna kontorshuset Gröna Skrapan, av Göteborgshumorn döpt till Svartbygget. Gröna Skrapan stod färdig 2010 och är miljöcertifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. 

Totalt handlar förvärvet om drygt 36 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsarea. Köpare är både Folksam Liv och Folksam Sak. 

– Dessa fina fastigheter ligger på två av de delmarknader i Göteborg som vi bedömer vara de mest attraktiva för företag och organisationer att finnas i. Investeringen ger oss en bra bas för fortsatt expansion och engagemang när det gäller kontor i Göteborg. Folksams kunder får med denna investering en god riskjusterad avkastning och därmed en långsiktigt trygg avkastning, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet, i en presskommentar.

Den totala förvaltade fastighetsportföljen i Folksamgruppen är idag värd omkring 33 miljarder kronor. Målet är att ytterligare öka fastighetstillgångarna under de närmaste åren.

27 december, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048