93 procent av AMF:s kunder är nöjda med livet som pensionärer

Gnälliga pensionärer? Nej, inte hos AMF i alla fall! Hela 93 procent av AMF:s pensionärskunder uppger att de är nöjda eller mycket nöjda med livet som pensionär.

Det verkar också som om de flesta tycker att livet blir bättre när de går i pension. Andelen mycket nöjda med livet ökar från strax under 30 procent innan pension till nästan 50 procent bland dem som är pensionärer.

De främsta skälen till att vara nöjd som pensionär är att de hinner njuta mer av vardagen, att vardagen är mindre stressig samt att de har god hälsa. Bland de som inte är nöjda med pensionärslivet är dålig ekonomi/ oro för ekonomin den absolut vanligaste orsaken. För en av tio bottnar missnöjet i en sviktande hälsa.

– En överväldigande majoritet av pensionärerna säger att deras liv är lika bra eller bättre än före pensionen. Man är nog glad över att slippa väckarklockor och en inrutad tillvaro och istället fritt kunna ägna sig åt det man vill. Med stigande ålder tenderar man även att värdesätta god hälsa allt mer, säger Dan Adolphson, trygghetsekonom, AMF. 

Undersökningen skickades per e-post till AMF-kunder som får pensionsutbetalning och är 55 år äldre.

Totalt 16 813 personer svarade (varav 60 procent män och 40 procent kvinnor) vilket motsvarar en svarsfrekvens på drygt 22 procent.

Här hittar du mer information om undersökningen. 

29 december, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048