Greater Than i avsiktsförklaring med LähiTapiola

Greater Than meddelar i dag att man nu inleder samarbete med LähiTapiola som beskrivs som Finlands ledande bilförsäkringsbolag. Parterna har ingått en avsiktsförklaring om att samarbeta om de digitala försäkringstjänsterna som ingår i Greater Thans teknikplattform Enerfy. 

Enligt Greater Than har LähiTapiola kommit fram till att produktutbudet inom Enerfy passar bra in i LähiTapiolas digitaliseringsstrategi, och att samarbetet ska inledas omgående.

– På mindre än nio månader finns nu vår lösning Enerfy i fyra länder. Takten i expansionen går fort och vi får samma positiva mottagande ute i världen som vi får här i Norden. AI kommer att hjälpa försäkringsbranschen till ökad lönsamhet och bolagen uppskattar våra digitala Plug and Play-lösningar, säger Liselott Johansson, VD för Greater Than, i en presskommentar.

LähiTapiola med LokalTapiola försäkrar i dag runt 800 000 personbilar, och har drygt 3 000 anställda på 19 kontor runt om i Finland med huvudkontor i Helsingfors. Ett färdigt avtal väntas vara på plats under sommaren 2018.

8 januari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048