Folksam lanserar Privatpension – ny långsiktig sparprodukt

I dag lanserar Folksam den nya sparprodukten Privatpension. Den beskrivs som en prisvärd sparprodukt som är enkel och bekväm att spara i. Samtidigt markerar Folksam att man vill ta ett rejält kliv in på marknaden för långsiktigt sparande.
   – Vi lanserar idag och markerar därmed starten på ett nytt kapitel för Folksam, säger Anna-Karin Laurell, chef för affärsområdet Privat, i en presskommentar.

Privatpension är en traditionell försäkring. Privatpension tecknas genom individuell rådgivning i Folksams rådgivningskanaler. Avgiften är 250 kr per år samt en kapitalavgift på 0,5 procent av försäkringskapitalet. Privatpensions bindningstid är minst 15 år. 

Produkten kommer att marknadsföras via direktreklam och via reklam i TV och sociala medier. Målgruppen är i första hand de av Folksams kunder 25–55 år som i dag saknar ett långsiktigt sparande. Totalt rör det sig om drygt 1 miljoner personer. 

– Vi ser att de flesta av dessa kunder har ett behov av att spara för framtiden, men också att de inte är benägna att ägna stort engagemang åt sitt sparande, säger Anna-Karin Laurell.

 

10 januari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048