Birger Lövgren utsedd till ny VD för Brandkontoret

Styrelsen för Stockholms Stads Brandförsäkringskontor meddelade på torsdagen att Birger Lövgren utsetts till VD för bolaget. Han tillträder den 1 februari 2018.

Birger Lövgren är 56 år och har en lång och gedigen ledningserfarenhet inom försäkring. Han har bland annat varit VD för Länsförsäkringar Gävleborg i nio år, och VD för Agria Djurförsäkring i sju år.

– Vi har haft en intensiv rekryteringsprocess under hösten med flera kvalificerade kandidater. Vi är nu mycket glada att få hälsa Birger välkommen till Brandkontoret som Vd. Uppdraget är att lotsa Skandinaviens äldsta sakförsäkringsbolag framåt i sin samtid och framtid, säger Hans Benndorf, som i februari kommer att återgå till sin roll som ordförande i Brandkontoret.

Så här kommenterar Birger Lövgren sitt nya uppdrag:

– Det känns verkligen roligt att bli en del av Brandkontoret. Jag tycker om att arbeta i försäkringsbolag som är kundägda, det ger en känsla av verklighetsförankring. Genom Brandkontorets fokus på fastighetsförsäkring i en av världens vackraste städer får jag dessutom förmånen att arbeta i en spännande miljö som präglas av Stockholm som tillväxtmotor, Stockholm som boendestad och fastighetsbranschens centrala betydelse i all samhällsutveckling.

11 januari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048