Här är minPensions nya grafiska profil!

Nytt år – nya kläder! Tjänsten minPension är på väg att fräscha upp sin grafiska profil. Övergången till den nya grafiska identiteten sker successivt under 2018.

I ett blogginlägg på minPensions hemsida, skriver Min Pension att det är dags att byta form och färg – eftersom den grafiska identitet som fungerade vid lanseringen 2004 gör det inte längre.

– Under 2018 gör vi därför en resa mot en ny grafisk identitet som matchar dagens digitala värld, heter det i blogginlägget.

minPension skriver att det ska bli enkelt att – med hjälp av färg och form – känna igen minPensions information när man möter den i olika kanaler, till exempel på internetkontoret hos banken eller på arbetsgivarens intranät.

– Vi vill att du ska känna förtroende för din pensionsinformation och veta att den kommer från en oberoende källa, oavsett var du ser den. I vår nya grafiska identitet finns flera element som hjälper dig med det. Ett exempel är den mörkt lila bakgrundsfärgen, ett annat är den responsiva loggan som från att i sitt största format förmedla budskapet att minPension är en oberoende tjänst i samarbete mellan staten och pensionsbolagen till att i det allra minsta utrymmet bilda en pensionspyramid av de fyra färgade strecken i ordmärket, skriver minPension i blogginlägget på sin hemsida.

I samband med förändringen av färg och form väljer man också att börja skriva minPension med litet m och stort P.

minPension passar också på att informera om att det under året kommer att dyka upp nya funktioner på minPension.se, och att pensionsprognoser framöver kommer att visas på samma sätt som dagens beta-version gör.

11 januari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048