Trygg-Hansa och Fortknox lanserar digitala företagsförsäkringar

Fortnox Försäkringar – dotterbolag i Fortknox-koncernen – startar nu ett nära samarbete med Trygg-Hansa. Under våren kommer de första försäkringarna att kunna tecknas. Till en början handlar det om företags- och motorförsäkringar till småföretagare.

Fortnox och Trygg-Hansa beskriver lanseringen som en gemensam satsning inom insurtech, det vill säga att förändra försäkringsbranschen med hjälp av digitala lösningar.

– Tillsammans med Trygg-Hansa kan vi erbjuda våra kunder försäkringslösningar som är skräddarsydda efter deras specifika behov och går att anpassa allt eftersom företaget förändras. Det här blir en viktig pusselbit i Fortnox ekosystem av molnlösningar som underlättar för Sveriges småföretagare, säger Nils Carlsson, VD på Fortnox, i en presskommentar.

Pierre Schuster, chef för företagsmarknad på Trygg-Hansa, ger fölande kommentar.

– Trygg-Hansa arbetar intensivt med att omvandla oss till framtidens försäkringsbolag. Fortnox är ett företag som har kommit långt inom det digitala området och har en stark position när det gäller småföretagare. Samarbetet ger förutsättningar att ytterligare förenkla för småföretagen och erbjuder digitala och skräddarsydda försäkringslösningar för deras behov. 

Fortknox grundades 2001 och har i dag cirka 170 000 kunder som abonnerar på program för bokföring. Fortnox har 189 anställda i koncernen och huvudkontor i Växjö. Under 2016 hade Fortknox en omsättning på 204 (145) miljoner kronor och ett resultat efter skatt på 33 (19) miljoner kronor. 

17 januari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048
ANNONS

FI vill att pensionsstiftelserna slipper taxonomiförordningen

4 timmar Läs mer
Alecta lanserar pensioneringen som ny svensk högtidsdag
4 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Försäkringsföreningar ska få erbjuda pension för egenföretagare
3 timmar Läs mer

FI undersöker hur livbolagen följer den nya IDD-lagstiftningen

8 timmar Läs mer
ANNONS
Humlegårdens resultat steg till 386 miljoner kronor Q1
8 timmar Läs mer
"Pensionsgruppens inre liv har kvalitéer som en skicklig dramatiker troligen skulle kunna göra till en framgång på teaterscenen. Varför inte under titeln: Personkrets +65 - Ett drömspel om en trygg pension!?"
Håkan Svärdman på Twitter apropå Ardalan Shekarabis solospel.
Skandia: Amorteringstrappa kan underlätta för ungas bolån
8 timmar Läs mer
Vilka nya former av underhållning har 2000-talet gett oss?
Läs mer
LF Bergslagen vann i hovrätten i tvist om 85 Mkr efter oljeexplosion
3 dagar Läs mer
Greater Than ökade omsättningen och minskade förlusten Q1
3 dagar Läs mer
LF Västernorrland — branschens mest attraktiva arbetsgivare
3 dagar Läs mer
Falcon Funds-målet väntas komma upp i hovrätten i januari 2022
5 dagar Läs mer