Trygg-Hansa och Fortnox lanserar digitala företagsförsäkringar

Fortnox Försäkringar – dotterbolag i Fortnox-koncernen – startar nu ett nära samarbete med Trygg-Hansa. Under våren kommer de första försäkringarna att kunna tecknas. Till en början handlar det om företags- och motorförsäkringar till småföretagare.

Fortnox och Trygg-Hansa beskriver lanseringen som en gemensam satsning inom insurtech, det vill säga att förändra försäkringsbranschen med hjälp av digitala lösningar.

– Tillsammans med Trygg-Hansa kan vi erbjuda våra kunder försäkringslösningar som är skräddarsydda efter deras specifika behov och går att anpassa allt eftersom företaget förändras. Det här blir en viktig pusselbit i Fortnox ekosystem av molnlösningar som underlättar för Sveriges småföretagare, säger Nils Carlsson, VD på Fortnox, i en presskommentar.

Pierre Schuster, chef för företagsmarknad på Trygg-Hansa, ger fölande kommentar.

– Trygg-Hansa arbetar intensivt med att omvandla oss till framtidens försäkringsbolag. Fortnox är ett företag som har kommit långt inom det digitala området och har en stark position när det gäller småföretagare. Samarbetet ger förutsättningar att ytterligare förenkla för småföretagen och erbjuder digitala och skräddarsydda försäkringslösningar för deras behov.

Fortnox grundades 2001 och har i dag cirka 170 000 kunder som abonnerar på program för bokföring. Fortnox har 189 anställda i koncernen och huvudkontor i Växjö. Under 2016 hade Fortnox en omsättning på 204 (145) miljoner kronor och ett resultat efter skatt på 33 (19) miljoner kronor.

17 januari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048