Peter Granlund är Ifs nya riskingenjör på cyberområdet

Peter Granlund har anställts på If som riskingenjör på cyberområdet. Han uppdrag är att hjälpa kunder med riskhantering av det ökade hot som databrott utgör.

Han har närmast tidigare arbetat vid TriOptima som ansvarig för informationssäkerhet. Tidigare har han bland annat varit vid Verizon där han har arbetat med risk compliance.  

Hotbilden inom databrott ökar, och If förväntar sig ökad konkurrens på cyberförsäkringsområdet från globala aktörer. If har etablerat ett eget kompetenscenter för cyberförsäkringar som Peter Granlund blir en viktig del av som Ifs förste riskingenjör på cyberområdet. 

– Jag ska hjälpa If och våra kunder med att skydda sig mot databrott och vara en resurs för medarbetarna som har frågor kring detta, säger Peter Granlund i ett pressmeddelande från If.

Bland annat har han tagit fram en standardiserad checklista som ger inblick i hur kunder har försäkrat sig mot potentiella attacker. Bra betyg i checklistan ger lägre pris på försäkringen.

– Cyberförsäkring är lite som ett brandsläckningssystem. Man kan inte försäkra sig helt mot att drabbas av en händelse, men när det händer måste man vara förberedd på bästa möjliga sätt och reagera snabbt. I vår riskkartläggning med kunderna hjälper vi till att identifiera brister och föreslå skadeförebyggande åtgärder, säger Peter Granlund.

Peter Granlund började sin anställning vid If i september. 

19 januari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048