Alm. Brand växer genom förvärv av Saxo Privatbank

Det danska finans- och försäkringskoncernen Alm. Brand meddelade i dag att man kommit överens med Saxo Bank om att förvärva företagets huvuddelen av bankens verksamheter inom private banking, Saxo Privatbank. 

Affären innebär också att Alm. Brand och Saxo Bank tecknar ett avtal om partnerskap, bland annat när det gäller digital utveckling. Enligt Alm. Brand betyder affären att man lägger grunden för att bygga upp en finanskoncern med helhetsrådgivning inom bank, försäkring och pension. 

– Vi är mycket nöjda med att få möjlighet att kunna överta denna sunda och välskötta bank. Köpet passar perfekt in i Alm. Brands strategi när det gäller tillväxt och möjligheten att kunna hjälpa så många kunder som möjligt med deras finansiella behov, säger Alm. Brand A/S VD Søren Boe Mortensen i en presskommentar.

Alm. Brand Bank har i dag cirka 50 000 kunder. Med förvärvet av Saxo Privatbank tillkommer 15 000 privatkunder och 2 500 mindre och medelstora företagskunder. 

Efter förvärvet uppgår Alm. Brand Banks förvaltade kapital till cirka 60 miljarder DKK. 

Saxo Bank har sedan i oktober förra året en ny ägarsituation. Det meddelades då att Sampo förvärvat 19,9 procent av bolaget samtidigt som kinesiska Geely gick in om huvudägare med 51,5 procent av aktierna. Huvuddelen av Geelys aktier förvärvades under förra året från bolagets grundare Lars Seier Christensen.  

5 februari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048