AMF säljer Swecohuset i Stockholm för 1,7 miljarder kronor

AMF har sålt Swecohuset – kontorsfastigheten Trängkåren 6 i Marieberg i Stockholm – tidigare känt som Svenska Dagbladet-huset. Köpeskillingen ligger enligt tidningen Fastighetsvärlden på 1,7 miljarder kronor. 

AMF har varit ägare till fastigheten sedan år 1997. I dag är Sweco största hyresgäst i huset, som totalt omfattar cirka 40 000 kvm. 

Köpare är Areim Fond III och tillträde den 1 mars.

Huset är ritat av Tengbom för Svenska Dagbladets räkning och stod klart 1962.

– Vi är väldigt nöjda att kunna göra ytterligare ett förvärv på västra Kungsholmen, där Areim idag redan äger grannfastigheten Lysbomben 5 tillsammans med Blackstone, samt Gladan 4 vid Stadshagen. Vi kommer med detta förvärv kunna fortsätta arbeta med utvecklingen av en redan stark och etablerad delmarknad, helt i linje med Areims strategi att förvärva kassaflöden med potential, säger Therese Rattik, VD på Areim, i ett pressmeddelande.

Areim har som affärsidé att arbeta med fastighetsutveckling. Företaget grundades 2003 av Leif Andersson och har i dag ett 30-tal medarbetare och huvudkontor i Stockholm. Areim har tidigare samarbetat med Blackrock och äger bland annat Trygg-Hansa-fastigheten på Fleminggatan i Stockholm. 

5 februari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048