SPP i nytt samarbete för att stärka nyanlända flyktingar

SPP har inlett ett samarbete med Welcome App för att hjälpa asylsökande i Sverige att komma i kontakt med det svenska samhället. 

Enligt SPP kan samarbetet med Welcome App bidra till integrationen, genom att ”locals” får kontakt med människor som är nya i Sverige. Initiativet innebär att anställda på SPP kopplar upp sig mot appen, svarar på frågor från nyanlända och bjuder in till olika aktiviteter på företaget. I appen går det sedan att följa statistiken av bolagets totala engagemang.

Welcome startade 2016, efter flyktingvågen 2015. Initiativtagarna ville skapa en möjlighet för asylsökande att komma i kontakt med fler svenskar. Med investeringsstöd från bland annat Norrsken och Klarnas grundare Niklas Adalberth har konceptet nyligen expanderats till företag, där SPP blir ett av de första bolagen som deltar.

– 2015 innebar verkligen ett uppvaknande i mötet med det stora antalet nyanlända. Nu gäller det att få dem som kom att känna sig välkomna i samhället. Welcome App gör det enkelt att bidra, för det kan vi alla göra, säger Staffan Hansén, VD för SPP, i en presskommentar.

 

5 februari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048