Dalarnas tar över hus vid Vasaloppsmålet

• Bilden visar Roger Andersson, fastighetschef, Anders Grånäs, VD och Peter Hedlund, kontorschef i Mora. (Foto: Andreas Timfält.)

Dalarnas Försäkringsbolag meddelar att man har förvärvat fastigheten på Klocktorget vid Vasaloppsmålet i centrala Mora.

Den tidigare industribyggnaden från förra sekelskiftet kommer att renoveras. Bolagets Morakontor med försäkring, bank och fastighetsförmedling kommer att flytta in när ombyggnaden är klar om ungefär ett år.

– Vi satsar på våra lokala kontor i Dalarna, säger VD Anders Grånäs i en kommentar.

– Nu behöver vi större lokaler här i Mora och väljer att investera i den här fastigheten för att få mer ändamålsenliga lokaler för både kunder och medarbetare. Morakontoret är en knutpunkt för våra kunder i hela norra Dalarna.

På Dalarnas Försäkringsbolags lokala kontor i Mora finns 18 medarbetare samt Länsförsäkringar Fastighetsförmedling med 5 medarbetare.

De äldsta delarna av fastigheten uppfördes för Mattsons Mekaniska Verkstad under åren 1897–1898. Byggnaden är en av Morastrands första industribyggnader. 

På 1970-talet kom hela byggnaden att bli järnhandel. Exempel på verksamheter efter järnhandeln är sportbutik, gym, bingo, diskotek, underklädesbutik, galleria, utställningslokal, restauranger såsom Järnet och Sportbar.

6 februari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048