Maria Landeborn lämnar Skandia för Danske Bank

Danske Bank meddelade under tisdagen att man rekryterat Maria Landeborn som Senior Strateg för bankens affärsområde Wealth Management. Hon tillträder i maj och kommer då även att ansvara för bankens allokerings- och placeringsstrategier och vara bankens talesperson i frågor som rör placeringar och privatekonomi.

Maria Landeborn kommer närmast från Skandia där hon de senaste tre åren har haft en befattning som sparekonom. Hon har tidigare arbetat i olika ledande positioner, bland annat som privatekonom på SBAB och som chef för marknadsanalys på CMC Markets Plc.

– Jag är väldigt glad över att vi lyckats rekrytera Maria Landeborn. Med hennes långa erfarenhet och djupa kompetens inom placeringsområdet kommer vi stärka vårt samlade kunderbjudande inom Wealth Management ytterligare.  Maria är också en etablerad och flitigt anlitad expert i externa sammanhang vilket är en enorm styrka i vår ambition att skapa ännu större kännedom om Danske Bank, säger Linda Fagerlund, chef för Affärsutveckling och Erbjudande inom Wealth Management  Norden, i en presskommentar.

13 februari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048