Skandia i nytt vårdavtal med GHP Speciality Care i Göteborg

Skandia har slutit ett nytt avtal med vårdföretaget GHP Speciality Care, som innebär att det nuvarande samarbetet i Stockholm expanderas till Göteborg. 

Det samarbete man har haft hittills gäller rygg-, höft-, nack- och axelskador för försäkringskunder i Stockholm. Fokus ligger på att säkerställa och hålla ihop vårdkedjan för kunderna.

De kliniker som kommer att omfattas av det nya samarbetet är GHP Spine Center och GHP Ortho Center. Samarbetsavtalet i Göteborg bygger på ett tydligare fokus på kvalitetsutfallet av vården, det vill säga hur stor nytta vården har gett för kunden:

– Vi vill att våra kunder ska få rätt vård, det vill säga den vård de verkligen behöver, varken mer eller mindre. Den lösning som vi nu tagit fram tillsammans med GHP i Göteborg bygger på kvalité istället för kvantitet, säger Jan Karlsson, chef för Risk & Hälsa på Skandia, i en kommentar i ett pressmeddelande på torsdagen.

GHP är en svensk sjukvårdskoncern som driver specialistkliniker i Norden. Under 2016 hade GHP en omsättning på 955 (820) miljoner kronor och redovisade ett resultat på 56 (29) miljoner kronor. 

15 februari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048