PTK: Förtroendet rasar för privata pensionsrådgivare

Förtroende har rasat under senare tid för privata pensions- och försäkringsrådgivare. Det rapporterar PTK efter en enkät bland privatanställda tjänstemän. 

Enligt enkäten har var tredje privatanställd tjänsteman fått en mer negativ bild av privata pensions- och försäkringsrådgivare under det senaste året. 

Enligt PTK har bland annat turerna kring finansbolaget Allra skadat tjänstemännens förtroende för pensionsbranschen. Nära sex av tio privatanställda tjänstemän har fått lägre förtroende för pensionsbranschen utifrån det de har läst eller hört om Allra. 

– Många känner sig redan osäkra kring pensionen och nu visar det sig att en enskild aktör på kort tid kan påverka förtroende för en hel bransch av försäkrings- och pensionsrådgivare. Det är allvarligt. Försvinner förtroendet ökar risken för att spararnas engagemang för sin pension försvinner, säger Anders Ångbäck, pensionsrådgivare på PTK, i en presskommentar.

– Pensionsbranschen har inte råd med en förtroendekris. Kombinationen av att människor uppfattar någonting som svårt men viktigt ställer höga krav på förtroende. Det är oerhört svårt att få sparare att känna sig trygga i sitt pensionssparande och de måste känna att de har tillgång till oberoende rådgivning när de gör avgörande val för pensionen.

Här kan du ta del av hela undersökningen från PTK. 

26 februari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048