Maths Stanser ska leda QBE:s expansion i Norden

Maths Stanser har utsetts till ny general manager för QBE Insurance i Norden. Han kommer närmast från Aon.

QBE i Norden är specialiserat inom företagsförsäkring och levererar i dag ett brett urval av produkter inom Egendom-, Ansvar- och Specialansvarsförsäkring, för såväl medelstora som större industriföretag och för nischbranscher med komplexa försäkringsbehov. 

I dag har QBE i Norden kontor i Köpenhamn och Stockholm med sammanlagt ett 20-tal anställda. Avsikten är att de närmaste åren arbeta för att utveckla och bredda affären.

– Jag får ett övergripande ansvar för att leda QBE:s fortsatta expansion i regionen, med fokus på att utveckla affären och hitta nya tillväxtområden. Vi kommer att fortsätta vara ett starkt alternativ i våra nuvarande fokussegment, men också se över hur vi kan vara ett alternativ att räkna med även inom andra segment än i dag, säger Maths Stanser till Sak & Liv.

På Aon har Maths Stanser arbetat på en rad ledande befattningar sedan år 2001, bland annat som Chief Commercial Officer, ansvarig för Major Accounts-teamet och Head of Financial Institutions. 

– Jag kommer att ha stor nytta av erfarenheterna från Aon i min nya roll. En av nyckeluppgifterna blir att fortsätta utveckla de starka relationer vi har med våra partners och kunder, och fortsätta leverera marknadsledande produkter och tjänster, säger Maths Stanser. 

 

27 februari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048