Greater Than: 29 procent lägre premie med Enerfy-försäkring

Den genomsnittliga kunden sparar 29 procent av försäkringspremien genom att använda sig av Enerfy-försäkringen. Den slutsatsen drar Greater Than ett år efter lanseringen. En förklaring är att kunden förändrar sitt körsätt efter den feedback man får i mobilen efter varje körning. 

För ett år sedan lanserades Enerfy – Försäkring med Moderna. Bakom försäkringen står Greater Than och Moderna Försäkringar som tillsammans har skapat, utvecklat och lanserat produkten. 

Produkten innebär att premien anpassas efter förarens sätt att köra; körsättet analyseras och prissätts i realtid. Kunden får också direkt feedback i sin smartphone efter varje körning.

I försäkringen delas kunderna in i olika premienivåer beroende på körsätt per körsträcka.

Nu efter ett år visar statistiken att kunderna förbättrar sig med två–tre premienivåer efter att de har börjat använda försäkringen, vilket både innebär att de kör säkrare och att de betalar lägre premier.

– Kunderna har insett fördelarna med en uppkopplad bilförsäkring och till vår glädje kör de bättre och bättre, säger Liselott Johansson, VD för Greater Than, i en presskommentar. 

Hos genomsnittskunden innebär de förbättrade premienivåerna 29 procents besparing. Dessutom sparar många mer än så genom att de kör både mindre och bättre. Det är en av slutsatserna av analysen efter ett år. 

2 mars, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048