KPA sänker garantiräntan

Britta Burreau, vd för KPA Pension

KPA Pension sänker garantiräntan i sin traditionella pensionsförsäkring från 0,75 procent till 0,50 procent. Garantin räknas på 85 procent av de nya inbetalningarna, istället för som tidigare 100 procent.

Det är de låga marknadsräntorna som gör att KPA måste sänka garantin för att ha utrymme att ta högre risk och säkra den långsiktiga avkastningen

– Genom att anpassa garantiräntan till rådande ränteläge skapar vi förutsättningar för en fortsatt god avkastning och en hållbar tjänstepension, säger KPA Pensionsförsäkrings vd Britta Burreau i en kommentar.

Garanträntan på 0,50 procent gäller före avkastningsskatt och avgifter, vilket ska jämföras med den noll-garanti efter skatt och avgifter som erbjuds av Alecta och AMF, som är KPA Pensions tradliv-konkurrenter inom avtalsområdet AKAP-KL/KAP-KL.

Ändringen gäller från den 29 mars 2018. Premier inbetalda före detta datum påverkas inte.

5 mars, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048

Impilo: Vi vill stötta Euro Accidents ledning på den inslagna vägen

2 dagar Läs mer
Carl-Magnus Löfström lämnar Collectum för Pensionsmyndigheten
2 dagar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
FI: Bankernas problemlån ökar, men lönsamheten är god
2 dagar Läs mer

Allra-koncernen gick back förra året med 73 miljoner kronor

2 dagar Läs mer
Insr stärkte sitt kapital genom private placement
2 dagar Läs mer
"Varför ska bara sportstjärnor få ha sjukvårdsförsäkringar?"
Lotta Engzell-Larsson filosoferar i Dagens Industri om attityden till småföretagets behov av sjukvårdsförsäkringar. (16/4)
Göran Persson: Mer pengar måste tillföras pensionssystemet
2 dagar Läs mer
Pensiono kallar till bolagsstämma för att genomföra nyemission
3 dagar Läs mer
Majoritet i riksdagen säger nej till regeringens förslag om flytträtt
3 dagar Läs mer
KPA först ut i finanssektorn med hbtq-certifiering
3 dagar Läs mer
Länsförsäkringar Göinge köper hus i Kristianstad
3 dagar Läs mer
Ledarnas tidigare VD Per Hedelin ska affärsutveckla för FUAB
3 dagar Läs mer