Skandia dubbelvinnare i Söderberg & Partners trafikljusrapport

Skandia är både årets livförsäkringsbolag och årets fondförsäkringsbolat, enligt Söderberg & Partners som i dag släppte sin trafikljusrapport över de bäst presterande aktörer på den svenska finansmarknaden 2017.

Söderberg & Partners årliga trafikljusrapport innehåller analyser av hur leverantörerna av finansiella tjänster och produkter på den svenska marknaden presterar. I år gick båda utmärkelserna inom försäkringsbranschen till Skandia.

Årets livförsäkringsbolag 2017 – Skandia

Motivering: ”Skandia utses till Årets livförsäkringsbolag då de fortsätter att leverera en bra och stabil riskjusterad avkastning. Bolaget är finansiellt starkt och har en intressant diversifierad portfölj. Skandia ligger dessutom i framkant med sitt hållbarhetsarbete som belönats med grönt hållbarhetsbetyg.”

Årets fondförsäkringsbolag 2017 – Skandia

Motivering: ”Skandia har utsetts till Årets fondförsäkringsbolag 2017. Bolaget har höga betyg inom både fondselektering och utbud under 2017, och de har även stärkt sin position relativt övriga bolag under året. Skandia har dessutom fått ett grönt hållbarhetsbetyg tack vare ett genomtänkt sätt att utvärdera och följa upp fonders hållbarhetsarbete.”

Söderberg & Partners delar även ut utmärkelsen Årets fondbolag, som gick till Vanguard, och Årets hållbara aktör, som gick till Swedbank Robur.

7 mars, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048