KPA Pension investerar 200 Mkr i grön obligation i Vellinge

KPA Pension har, som exklusiv och utvald investerare, beslutat att investera 200 miljoner kronor i en grön obligation från Vellinge kommun. Detta är den första gröna obligationen i kommunen, och avsikten är att den ska finansiera nollenergihuset ”Omtankens hus” i Höllviken .

– Vår investering i Vellinge kommuns gröna obligation är viktig. Pengarna vi investerar kommer från kommunernas pensionsavsättningar till sina anställda, då känns det extra bra att de användas till hållbara projekt som gagnar kommuninnevånare, samtidigt som de skapar bra avkastning åt framtida pensionärer. Vi ser mycket positivt på våra fortsatta möjligheter att kunna bidra till kommunernas hållbara projekt genom investeringar i gröna obligationer, säger Britta Burreau, VD för KPA Pension, i ett pressmeddelande.

”Omtankens hus” – kommunens nya omsorgsboende och mötesplats för äldre – är tänkt att fungera som ett nollenergihus, vilket innebär att det beräknas producera lika mycket eller mer energi än det förbrukar, bland annat genom ett tak täckt av solpaneler och effektiv bergvärme. Huset kommer att omfatta ett äldreboende, trygghetsboende och en vårdcentral.

Ramverket för Vellinges gröna obligationer har tagits fram i samarbete med SEB och har fått det högsta tänkbara omdömet ”Dark Green” av det oberoende norska klimat- och miljöforskningsinstitutet Cicero.

8 mars, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048

Gjensidige stäms på 4,8 Mkr av kraftbolag i Härjedalen

17 minuter Läs mer
Fundler: Var fjärde önskar att man börjat pensionsspara tidigare
4 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
mySafety lanserar självriskreducering för mobiltelefoner
5 timmar Läs mer

6,5 Mdr kr i infrastruktur! Alecta satsar på alternativa tillgångar

9 timmar Läs mer
Länsförsäkringar varnar för utmaningar på bilresan i Europa
8 timmar Läs mer
"Nu är det fritt fram för fondbolag att mjölka dina fonder på extra pengar, det är slutsatsen av tingsrättens frikännande av Allras ledning."
Jonas Lindmark, Morningstar, drar en slutsats av tingsrättsdomen i Allra-målet.
Fyra kommuncaptives handlar upp aktuariefunktionen
9 timmar Läs mer
Folksam riktar hård kritik mot förslaget om retroaktiv flytträtt
2 dagar Läs mer
Michaela Bruneheim om planerna för lanseringen av Evident Life
2 dagar Läs mer
Norska Finanstilsynet beslutar om avveckling för Tide Forsikring AS
3 dagar Läs mer
Nu har Exceed Capital beslutat att avveckla verksamheten
3 dagar Läs mer
Folksam Sak köper äldreboende i Helsingborg för 202 Mkr
3 dagar Läs mer