Alecta ny storägare i Anticimex – köper 9,6 % för 1,5 Mdr kr

Alecta meddelade under onsdagen att man har investerat 1,5 miljarder kronor i Anticimex genom att förvärva 9,6 procent av företaget från huvudägaren EQT. 

– Anticimex är ett globalt ledande bolag inom skadedjursbekämpning med stabilt stigande omsättning och lönsamhet. Vi anser att investeringen uppfyller många kriterier som kännetecknar ett framgångsrikt kvalitetsbolag. Vi har gjort en egen, oberoende analys av Anticimex och gör bedömningen att bolaget har fortsatt goda utvecklingsmöjligheter med potential att bli en världsledande aktör inom modern skadedjursbekämpning och relaterade försäkringslösningar. Vi har all anledning att tro att detta kan bli en bra investering för våra kunder på lång sikt, säger Bo Selling, aktiechef på Alecta, i ett pressmeddelande.

Anticimex grundades 1934 och har idag över 5 000 anställda med verksamhet i 17 länder.

Bolaget har visat tillväxt varje år sedan de senaste 83 åren. Genom att kontinuerligt utveckla nya erbjudanden har Anticimex skapat en bred portfölj med tjänster som ger privatpersoner och företag en tryggare miljö. Anticimex ägs sedan 2012 av EQT.

I oktober förra året meddelades att AMF investerat 1,5 miljarder kronor i Anticimex. Även Sjätte AP-fonden, investmentbolaget Volito och norska Cubera gick då in som ägare. 

21 mars, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048