Credable – ny digital tjänst för sekundsnabba kreditförsäkringar

Nu lanserar Euler Hermes Nordic den nya digitala kreditförsäkringstjänsten Credable. Credable beskrivs som en ny digital startup med en smart plattform för fakturaförsäkringar som utmanar på den nordiska försäkringsmarknaden. 

Enligt Euler Hermes revolutionerar Credable branschen – dels genom att erbjuda en omedelbar kreditbedömning av en potentiell affärspartner, dels genom att erbjuda kreditförsäkring på bara ett par sekunder. Det senare är man först i världen med när det gäller kreditförsäkringar för företag.

– Företag i Sverige fortsätter att sälja på kredit och därmed riskera sina kassaflöden när de får betalt sent. Hittills har små och medelstora företag haft begränsade möjligheter att hantera sena betalningar, eller ännu värre – betalningssvårigheter hos sina kunder. Factoring tenderar att vara dyrt, långsamt och selektivt; att ta lån från banken är kanske inte möjligt och andra alternativa finansieringar som befinner sig i gråzonen är för riskabla. Det vill vi förändra, säger Richard Garnier, VD för Credable, i en presskommentar.

Det har tagit Euler Hermes Nordic mindre än tolv månader att utveckla Credable från koncept till en fungerande digital plattform. Tjänsten har betatestats sedan september 2017 och har i dag redan över 100 registrerade små och medelstora företag som användare. Avsikten är att Credable de kommande månaderna ska växa geografiskt, från Sverige till andra nordiska länder.

När det gäller kreditbedömningar konkurrerar Credable med företag som UC och Bisnode, men de kan i dag inte ge någon direktkoppling till fakturaförsäkring på motsvarande sätt som Credable.

22 mars, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048