Agria lanserar 86 nya försäkringar för olika kattraser

Agria Djurförsäkring nu lanserar 86 skräddarsydda kattrasförsäkringar. De olika försäkringarna bygger på omfattande statistik över hur mycket olika kattraser drabbas av olika typer av skador.  

Enligt Agria har man världens mest omfattande statistik över skador på katter; Agria Cat Breed Profile med diagnoser på 500 000 katter. Statistiken visar exempelvis att en birma löper större risk att uppsöka veterinär på grund av problem i njurarna och urinvägar jämfört med andra kattraser, medan huskatterna oftare drabbas av sårskador i huden.

– Vi vet att perser oftare drabbas av ögonproblem, det visar vår samlade skadestatistik. Med vår nya perserförsäkring kan vi erbjuda en skräddarsydd trygghet som ger det bästa skyddet för rasens behov av veterinärvård och medicin, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur på Agria Djurförsäkring, i ett pressmeddelande i dag.

Statistiken visar också att exempelvis raserna siames och birma har större behov av medicinering, jämfört med exempelvis en ragdoll, och får därför en högre ersättning för medicin.

Från 1 april ersätts Agrias tidigare veterinärvårdförsäkring för katter med den nya kattrasförsäkringen. Utan extra premieökningar kommer de nya produkterna att innehålla bland annat ersättning för medicin om 10 000 eller 6 000 kronor, beroende på ras, och en möjlighet att lägga till ytterligare 60 000 kr för veterinärvård under försäkringsåret för nya sjukdomar och skador. 

– Det här är bara början, vi kommer nu fortsätta utveckla produkterna och gör dem än mer unika för varje ras utifrån vår samlade skadestatistik, säger Patrik Olsson.

27 mars, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048