Solidar Liv vill samarbeta med oberoende bolåneaktörer

Solidar Liv diskuterar just nu med flera nya samarbetspartners när det gäller bolagets digitala livförsäkring. Bland annat hoppas man kunna utveckla ett samarbete när det gäller oberoende bolåneaktörer. 

I höstas lanserade Solidar Liv en ny livförsäkring där processen för att teckna försäkringen är helt digital. Försäkringen – som är en ren riskförsäkring – säljs bland annat via Internetförmedlaren Insplanet. 

Nu har försäljningen av försäkringen pågått i drygt hundra dagar, och Solidar kan konstatera att lanseringen har varit en framgång.

– Vi ser att rutinerna fungerar som det ska, och kan konstatera att kunderna verkligen uppskattar snabbheten och smidigheten i tjänsten, säger VD Lars Einar Pettersson

Försäkringsbeloppet på riskförsäkringen kan variera mellan 100 000 och 10 miljoner kronor. Lars Einar Pettersson vill inte i dag offentliggöra vilka volymer som försäkringen har tecknats i hittills, men säger att han är positivt överraskad över det stora intresset.

– Det rullar på riktigt bra. En sak som har överraskat oss är att det i vissa fall handlar om väldigt stora belopp. Det har förmodligen att göra med att försäkringen fungerar bra som bolåneskydd, och det finns i dag många som har mycket höga bolån. 

– Vi kan se när på dygnet som försäkringarna tecknas, och det är intressant att notera att det tycks bli en topp när man har lagt barnen vid 20-tiden på kvällen. En annan topp är på morgonen, direkt när man har kommit till jobbet. 

Vad är nästa steg för att ta konceptet vidare?

– Vi är nöjda med samarbetet med Insplanet, och vi diskuterar med fler samarbetspartners. Försäkringen visar sig fungera väldigt väl för bolåneskydd och här kommer vi utveckla samarbeten med några oberoende aktörer som finns på det området.

29 mars, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048