if lanserar ny startup-försäkring för unga entreprenörer

If lanserar nu en startupförsäkring, tänkt att hjälpa unga innovatörer att känna trygghet under den första tiden som företagare. Försäkringen säljs i första hand online. 

If påpekar att det inte sällan är studenter som ligger bakom startup-bolag, och kunskapen hos dem om att driva företag kan vara låg. Många småföretagare är inte medvetna om att den vanliga hemförsäkringen inte gäller för sådant som används i företaget, till exempel telefon och dator.

– Det var så vi fick idén att ta fram en startup-försäkring anpassade för små företag med liten omsättning. Vi vill kunna hjälpa till med den grundläggande säkerheten så att entreprenören kan koncentrera sig på det viktiga: sin idé, säger Jonathan Fransson, produktchef på If, i en presskommentar.

– En annan stor risk är även rättstvister av olika slag. En grym affärsidé lockar andra att dela på kakan. För startups är det extra viktigt att skydda immaterialrätten. Småföretagare har sällan stora marginaler och en rättstvist kan äventyra hela verksamheten om oturen är framme, säger Jonathan Fransson.

3 april, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048