Movestics premier steg 15 procent till 4,2 miljarder kronor 2017

Under förra året ökade premieinkomsten inom fondförsäkring med 15 procent till 4,2 miljarder kronor för Movestic Liv & Pension. Det meddelade bolag i dag på förmiddagen. 

Det förvaltade kapitalet ökade med 16 procent jämfört med 2016 och uppgick till 32 miljarder kronor. Resultatet före skatt förbättrades till 114,2 (105,4) miljoner kronor.

Movestic meddelar även att man är fortsatt fjärde största bolag på den totala tjänstepensionsmarknaden och tredje största bolag, med 11,6 procents marknadsandel, inom segmentet rådgiven tjänstepensionsförsäkring.

– Under 2017 gav fonderna i vårt utbud bra avkastning inom många tillgångsslag och kategorier. Allra bäst gick det för några av våra tillväxtmarknadsfonder som presterade klart bättre än marknadssnittet. 2017 blev därmed ett bra år både för Movestic som bolag och för våra kunder. De finansiella nyckeltalen fortsatte att utvecklas positivt och Movestic har en fortsatt stark position inom sitt kärnsegment, tjänstepensionsförsäkring, säger Linnéa Ecorcheville, VD på Movestic, i en presskommentar.

– Under 2018 har vi siktet inställt på att ytterligare förstärka våra insatser inom automatisering och digitalisering. Det innebär att vi kommer att fortsätta lansera digitala tjänster som kompletterar vårt kunderbjudande och som tillgodoser förmedlarnas och kundernas behov av enkla och tillgängliga lösningar.

9 april, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048