”Flera chefer på If har tvingats sluta efter #metoo-skandalerna”

• Artikeln på Expressens hemsida. 

Flera chefer på försäkringsjätten If har tvingats sluta efter de uppmärksammade skandalerna i höstas, i samband med #metoo-uppropen. Det skriver tidningen Expressen i dag. 

Tidningen har intervjuat Ifs utredningschef Anders Lindstrand, som i intervjun säger att bolaget har  vidtagit en rad olika åtgärder. Ett antal chefer uppges ha lämnat If i samband med skandalerna, några av dem självmant, andra efter att ha tvingats bort. 

Det var i höstas som det avslöjades att det förekommit flera fall av sextrakasserier på If. Bland annat pekades en chef ut för att ha skickat grova bilder och meddelanden på mobilen till anställda kvinnor. En annan chef pekades ut för att ha utfört en våldtäkt i samband med en jobbkonferens framför ögonen på flera vittnen. Ingen av de cheferna finns i dag kvar inom If. 

– Jag kan inte kommentera exakt hur många som slutat eller exakt hur många internutredningar vi genomfört. Men det är ett antal och det har blivit konsekvenser för i princip alla vi utrett, säger Anders Lindstrand till tidningen.

Enligt Anders Lindstrand arbetar nu företaget med att stärka kommunikationskanalerna för att anställda enkelt ska kunna rapportera oegentligheter. Det har också genomförts ledarutbildningar för att undvika upprepningar.

Expressen skriver att den chef som pekades ut för att ha våldtagit en anställd aldrig föremål för polisutredning eftersom den kvinna som utsatts inte ville göra någon anmälan.

Här kan du läsa hela Expressens artikel. 

 

12 april, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048