Fredrik Bergström utsedd till ny VD för Länsförsäkringar AB

Fredrik Bergström har utsetts till ny VD för Länsförsäkringar AB. Han är i dag VD för Länsförsäkringar Stockholm och tillträder senast i oktober.

Fredrik Bergström efterträder Sören Westin som har varit tillförordnad VD för LFAB sedan februari i år då Johan Agerman tvingades lämna posten som VD efter oenighet med styrelsen om hur bolagets skulle drivas. 

– Vi är mycket glada över rekryteringen av Fredrik som har god kännedom om länsförsäkringsgruppen. Länsförsäkringar Stockholm har utvecklats mycket väl under Fredriks ledarskap och vi tror han är rätt person att fortsätta utvecklingen av verksamheten i linje med vår strategiska plan, säger Jan Fock, styrelsens ordförande, i en presskommentar.

Fredrik Bergström har varit VD för Länsförsäkringar Stockholm sedan 2013. Han har tidigare varit chef för affärsområde konsument på SBAB och dessförinnan arbetat under många år på If.

– Jag ser fram emot att tillträda tjänsten som vd för LFAB och alla roliga utmaningar den rollen innebär, samtidigt som jag får vara kvar i samma fantastiska grupp, länsförsäkringsgruppen, säger Fredrik Bergström i sin presskommentar.

 

19 april, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048