Skandiabanken ökade resultatet till 40 Mkr under första kvartalet

Rörelseresultatet för Skandiabanken steg till 40 miljoner kronor under första kvartalet i år, att jämföra med 15 miljoner kronor motsvarande period föregående år. Det framgår av bankens kvartalsrapport i dag på morgonen.

Av rapporten framgår att rörelseintäkterna ökade svagt under kvartalet till 245 (243) miljoner kronor.

Utlåningen till allmänheten under perioden sjönk till 58 783 (59 190) miljoner kronor.

I sin kommentar till rapporten säger bankens VD Johanna Cerwall bland annat att hon tror att utvecklingen på bolånemarknaden kommer att gynna Skandiabanken:

– Bolånemarknaden kommer att vara i fortsatt fokus i den offentliga debatten även under 2018. Diskussioner kring den ökande skuldsättningen hos hushållen har resulterat i krav på att dämpa utvecklingen och effekterna av det nya amorteringskravet kommer sannolikt att bli synliga under året. Vi ser även nya aktörer etablera sig med nya typer av erbjudanden.

– Denna utveckling kommer att ställa högre krav på pris och tydlighet, vilket passar väl in i vår transparenta prismodell. Banken har just nu en av marknadens lägsta snitträntor och våra kunder är nöjda. Vi ser därför fram emot att växa ytterligare inom vår bolåneaffär genom att utveckla vårt attraktiva och transparenta erbjudande.

Här kan du läsa hela kvartalsrapporten från Skandiabanken. 

20 april, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048