Folksam vill rekrytera 125 specialister till it-avdelningen

I fredags den 27 april startade Folksam en av bolagets största rekryteringskampanjer någonsin. Folksams it-avdelning planerar att anställa 125 nya medarbetare fram till årsskiftet.

Statistiken visar att it-folk helst vill jobba på företag som heter Google, Microsoft, Oracle och Ericsson, för att nämna några. Men på Folksam låter man sig inte avskräckas.

– Vi är hoppfulla. IT-folk har förvisso vaga uppfattningar om vår IT-avdelning – men då vi berättar vad vi håller på med här blir folk oerhört upplivade, säger Folksams CIO, Johan Rudén i en presskommentar.

– Vi talar om människor som gillar utmaningar och komplexitet. Hos oss har vi mycket litet förvaltning och nästan bara utveckling. Möjligheterna till personlig utveckling är nästan obegränsade, självfallet vad gäller it-professionen, men också när det gäller att förstå affärsutveckling. Vi jobbar agilt och med toppmodern teknik, såväl som med stordatorer. Vi bygger ett helt nytt bolag inifrån, och flyttar över den befintliga affären till det nya, samtidigt som Folksams affärer fungerar som vanligt. Allt sker simultant och på samtliga affärsområden. När jag berättar att vi utför en hjärtoperation på en joggande patient så glittrar det i ögonen på passionerade problemlösare.

IT-avdelningens rekryteringar startar i slutet av april och pågår under resten av året, men med fokus på maj och månadsskiftet augusti-september. Totalt sett är det en mängd olika roller och befattningar som ska rekryteras, till exempel lösningsarkitekter, områdesarkitekter, systemutvecklare, applikationssupport, förvaltningsledare, Product Owners, kravanalytiker, Release Train Engineers, Scrum Masters, testare, gruppchefer, testledare, verksamhetsarkitekter och verksamhetsanalytiker.

30 april, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048