Sirius International planerar för möjlig börsnotering

• Allan Waters, koncernchef i Sirius Group.

Återförsäkringskoncernen Sirius International, med omfattande verksamhet i Stockholm, planerar för en eventuell börsnotering. Det framgår av en intervju med Sirius koncernchef Allan Waters.

Återförsäkringsbolaget Sirius International har rötterna i Sverige, och har en omfattande verksamhet i Stockholm – även om huvudkontoret i dag finns på Bermuda.

För tre år sedan förvärvades koncernen av China Minsheng Investment för 2,6 miljarder USD från den dåvarande ägaren White Mountains.

Av en intervju med bolagets koncernchef Allan Waters i tidningen Intelligent Insurer framgår det att Sirius just nu söker efter externa investorer. Avsikten är att hitta två investorer som går in med 400 miljoner USD var, och därigenom får knappt 10 procent var av bolaget. I förlängningen kan detta leda fram till en börsnotering, säger Allan Waters i intervjun.

För närvarande finns dock ingen tidplan för den möjliga börsnoteringen.

I intervjun sägs också att Sirius söker nya segment för tillväxt. Under de senaste åren har koncernen genomfört flera förvärv. För ett år sedan, i april 2017, förvärvades hälsoförsäkringsbolaget Armada Corp i USA. Under året förvärvades också vårdförsäkringsbolaget International Medical Group. Ännu en bolagsaffär genomfördes under året i Israel, av försäkringsbolaget Phoenix Insurance.

Här kan du läsa hela intervjun med Allan Waters. 

3 maj, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048