Hagströmer, Bendz och Storåkers investerar i Hedvig Försäkring

Sven Hagströmer, Sophia Bendz och Nicklas Storåkers är bland de investorer som lägger in pengar i det nystartade digitala försäkringsbolaget Hedvig. Det berättar nyhetstjänsten Di Digital i dag.

Hedvig planerar att lansera sin försäkringstjänst inom kort, uppbackade av Interhannover som försäkringsgivare. Försäkringarna kommer att vara utan bindningstid – och en del av överskottet går till välgörande ändamål.

– Vi försöker automatisera så stor del av processen som möjligt, inte bara för att det ska gå snabbare utan även för att göra det mer rättvist. Om en algoritm gör samma bedömning för alla, utifrån samma kriterier varje gång så vet man att det går schysst till, säger medgrundaren och AI-forskaren John Ardelius i intervjun med Di Digital.

I en första vända satsar Hedvig på hemförsäkringar. Det blir möjligt att teckna försäkringar både för hyresrätter och för bostadsrätter. Försäkringarna kan tecknas via en app eller via bolagets hemsida.

Bolagets kostnadsuttag blir låst till 20 procent av premien. Resten av överskottet går till välgörenhet, enligt försäkringstagarens val.

Fakta om Hedvig

Hedvig grundades år2016. Grundare av Hedvig är VD Lucas Carlsén, CTO John Ardelius och COO Fredrik Fors. Lucas Carlsén har tidigare arbetat vid McKinsey och Ericsson. John Ardelius har en bakgrund från bland annat McKinsey och HiQ och har doktorerat inom området machine learning. Fredrik Fors är jurist och har tidigare varit anställd vid advokatfirman Roschier.

7 maj, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048