Bo Ågren utsedd till ny koncernchef för Max Matthiessen

Max Matthiessen meddelade i dag att Bo Ågren utsetts till koncernchef i Max Matthiessen. Han kommer närmast från rollen som försäljningschef för Skandia i Sverige. 

Bo Ågren tillträder den 1 september 2018 och efterträder då Torbjörn Lidenklint som är tillförordnad VD. Han har de senaste åren varit försäljningschef för Skandia i Sverige och är medlem i Skandias koncernledning. Tidigare har han haft en mängd olika ledande befattningar inom Skandia.

– Styrelsen är mycket glada att kunna presentera Bo Ågren som ny vd och koncernchef. Bo har en lång och gedigen erfarenhet inom branschen med dokumenterat goda affärsresultat och ledarskapskvaliteter. Vi är övertygade om att han är rätt person att leda Max Matthiessen in i framtiden, säger Bertil Hult, som är styrelseordförande för Max Matthiessen-koncernen, i sin presskommentar.

Bo Ågren kommenterar sitt nya uppdrag så här:

– Max Matthiessen är en nyckelaktör på marknaden som ligger i framkant inom sparande och pensioner. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på detta fina arbete tillsammans med kollegorna på Max Matthiessen och Willis Towers Watson.

Max Matthiessens tidigare VD och koncernchef, Christoffer Folkebo, lämnade bolaget tidigare i år efter tolv år, för en ny roll som vd på Altor-ägda Caram (Carnegie Affiliated Managers).

Torbjörn Lidenklint återgår vid tillträdet till sin roll som senior teamledare och styrelseledamot inom Max Matthiessen-koncernen.

8 maj, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048