Folksam Sak säljer byggnad i Stockholm värd 345 Mkr

I dag på morgonen meddelades att Folksam Sak har sålt tomträtten Hönsfodret 1 på Södermalm i Stockholm till EQT. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 345 miljoner kronor. 

Byggnaden är på 9 000 kvm och uppfördes 1983 åt Folksam, som bedrev verksamhet i lokalerna fram till juni 2011. Fastigheten har adress Tullgårdsgatan 12 och ligger i närheten av Folksams huvudkontor. Byggnaden används i dag för skolverksamhet.

– Den här försäljningen ligger i linje med vår fastighetsstrategi som har fokus på de bästa kontorshusen i Stockholm, Göteborg och Malmö och bostäder på landets större tillväxtorter. Projektet är inte vår inriktning och Hönsfodret står inför stora förändringar för att kunna nå sin fulla potential. Att behålla och genomföra dessa investeringar skulle ta för mycket fokus från organisationen. Vi satsar istället på en fortsatt expansion och vi vill växa på våra prioriterade marknader, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksam Fastigheter, i en presskommentar.

Köpare är EQT Real Estate 1 som äger fastigheter till ett värde av 1,5 miljarder kronor. Det här är den andra investeringen som görs i Sverige.

11 maj, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048