Greater Than ökade omsättningen 172 procent första kvartalet

Greater Than ökade sin nettoomsättning med 172 procent till 3,0 (1,1) miljoner kronor under första kvartalet, jämfört med motsvarande period 2017. Det framgår av kvartalsrapporten som presenterades i dag. 

Omsättningsökningen kommer från försäljningen av försäkringstjänsten genom bolagets egna kanaler i Sverige och genom bolagets partners i Norden. 

Samtidigt försämrades rörelseresultatet till –3,4 (–2,6) miljoner kronor. 

VD Liselott Johansson säger i sin kommentar bland annat att man arbetar mycket för att få nya avtal med försäkringsbolag:   

– Fokus för året är sälj vilket för oss innebär att vi besöker försäkringsbolag för att bygga en pipeline av prospekts och tittar på möjliga strategiska samarbeten med företag som redan har försäkringsbolag som kunder, för att snabbare nå ut på marknaden. 

Greater Than tillhandahåller en AI-baserad lösning för pay-as-you-drive-lösning för bilförsäkring. Bolaget har bland ett nära samarbete med Moderna Försäkringar i Sverige och moderboalget Tryg i Danmark. Nyligen tecknades ett avtal med det danska fackförbundet Finansforbundet, som som innebär att bilförsäkringen Tryg Drive distribueras av fackförbundet.

15 maj, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048