Trygghetsresan – nytt nära samarbete mellan If och Nordea

If meddelade under torsdagen att man har tecknat ett nytt avtal om ett nytt nära samarbete med Nordeas enheter Nordea Liv & Pension och Markets. Den nya arbetsmodellen går under namnet ”Trygghetsresan”. 

If har haft ett samarbete med Nordea sedan 2013.

Att bolagen har ett nära samarbete är kanske inte så märkligt med tanke på att båda koncernerna ingår i Sampo-sfären – If som helägt dotterbolag och Nordea som börsnoterad bank med Sampo som största ägare. 

Nu förbättras och fördjupas samarbetet med syftet att ge kunderna en enklare och tryggare kundresa.

– ”Trygghetsresan” innebär en helt ny arbetsmodell där vi från If, Markets och Nordea Liv & Pension tillsammans kommer ut till olika delar av Nordeas organisation, såsom regionledningar, kontorschefer och rådgivare. Samtidigt ser vi också över alla verktyg som rådgivarna jobbar i för att hitta de smidigaste lösningarna, säger Maria Carnemo, Affärsansvarig Nordea på If Strategiska Partners, i sin presskommentar.

Genom Trygghetsresan ska Nordeas rådgivare ge kunderna en skräddarsydd rådgivning utifrån just deras livssituation och behov.

– Eftersom vi bryr oss om våra kunder behöver vi ibland vara lite ”jobbiga” och ställa de svåra frågorna, till exempel om vad som händer om man tar ett tillsammans med en person som sedan avlider. Det tackar kunderna oss för den dag de står där och något oförutsett inträffat som påverkar deras framtid, säger Tina Sandvik, vice Sverigechef för Personal Banking i Nordea i sin kommentar.

17 maj, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048