Skandia Fastigheter hyr ut till Viktor Rydberg i Sundbyberg

Sedan lång tid tillbaka finns Skandia Fastigheter i Fabriksparken i Sundbyberg. Nu startar Stiftelsen Viktor Rydberg en ny högstadie- och Gymnasieskola i området, i en tidigare industribyggnad. Skandia tar därmed ytterligare ett steg i sin satsning på samhällsfastigheter. 

Skolan öppnar hösten 2019 och planeras att bli Sundbybergs största skola.

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor driver tre gymnasieskolor och två högstadieskolor med ambitionen att vara en föregångare på skolans alla områden. Sedan starten 1994 har köerna till stiftelsens skolor varit långa. Redan i dag har man en högstadieskola i Sundbyberg i tillfälliga lokaler, och väntar nu på godkännande för att kunna komplettera med ett ett gymnasium. 

– Vi ser många synergier i att etablera högstadium och gymnasium på samma adress, säger Louise Westerberg, en av grundarna av Stiftelsen Viktor Rydberg.

– Vi kommer att kunna samnyttja funktioner som kök, matsal, hörsal, studiehall och bibliotek. Även när det gäller lärare, administrativ personal och övriga resurser ser vi hur vi kommer att kunna optimera tjänsterna mer än vad som är möjligt på en skola som spänner över färre årskurser, berättar Louise Westerberg.

Förutom med satsningen på den nya skolan utvecklar Skandia Fastigheter stadsdelen Fabriksparken med 450 nya bostäder, varav 150 står inflyttningsklara till 2019.

22 maj, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048